Όσο η χωρητικότητα του διαδικτύου μεγαλώνει και η online τεχνολογία προοδεύει, το ίδιο κάνουν και οι προσδοκίες των χρηστών. Συνεπώς, είναι ολοένα και πιο σημαντικό να επικεντρωθείτε στην ταχύτητα της ιστοσελίδας σας και το χρόνο φόρτωσής της.

Η Google δίνει περισσότερη έμφαση στο χρόνο φόρτωσης ενός site και μπορεί ακόμη και να ταξινομήσει τον ανταγωνιστή σας υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο και μόνο επειδή η σελίδα του φορτώνει πιο γρήγορα από ό,τι η δική σας. Η ταχύτητα είναι το παν στον ψηφιακό κόσμο, όπου οι άνθρωποι εκνευρίζονται με κάθε τι αργό, από το ταμείο του σούπερ μάρκετ μέχρι τον αργό αυτοκινητόδρομο.

Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε καθώς θα μπορούσαν να επιβραδύνουν το site σας:

 – Οι εικόνες που χρησιμοποιείτε στο site σας θα μπορούσαν να το επιβραδύνουν. Γνωρίζετε το μέγεθος της εικόνας; Είναι σε MB ή KB; Ποια είναι η ανάλυση της εικόνας; Εάν είναι σε μικρογραφία, τότε ποιος ο λόγος να ανεβάζετε μια εικόνα υψηλής ανάλυσης που είναι αρκετά ΜΒ σε μέγεθος;
– Πόσος χρόνος απαιτείται απ’ το διακομιστή σας να φορτώσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας; Αν ο web server σας είναι αργός, στη συνέχεια, ανεξάρτητα από το τι ενέργειες θα κάνετε, η πραγματική αιτία θα παραμένει άλυτη.
– Διερευνήστε τα θέματα και τα plugins για την ταχύτητα. Αφαιρέστε ό,τι δεν χρησιμοποιείτε και βεβαιωθείτε ότι τα plugins και τα θέματα είναι πάντα ενημερωμένα με την τρέχουσα έκδοσή τους.

LoadTimeWebsite

Η ταχύτητα μετράει και θα κερδίσετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και με το να βελτιώσετε με τις κατάλληλες μετατροπές τον ιστότοπό σας.

Πηγή: socialmediatoday.com