Το LinkedIn εισάγει πάλι μια επιλογή που θα επιτρέψει στους διαχειριστές σελίδων να προσκαλέσουν τα connections τους ώστε να κάνουν follow τη σελίδα τους στο LinkedIn. Αυτή η επιλογή ήταν διαθέσιμη μερικά χρόνια πριν, αλλά καταργήθηκε λόγω spam αποστολών και στη συνέχεια επανήλθε ως επιλογή, φέτος το Μάιο. Έπειτα, αφαιρέθηκε και πάλι αλλά τώρα, σύμφωνα με φήμες που διαδίδονται μέσω του expert των social media Matt Navarra, εμφανίζεται και πάλι, με όλες τις σελίδες στο LinkedIn να έχουν πρόσβαση στην επιλογή αυτή.
Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί στη χρήση της, ώστε να μη στέλνεται μεγάλος αριθμός προσκλήσεων. Πρώτα απ ‘όλα, εφαρμόζεται μόνο από τους διαχειριστές σελίδων. Όταν λειτούργησε πάλι η επιλογή το Μάιο, το LinkedIn έθεσε μερικά χαρακτηριστικά για τη χρήση της:
• Μόνο οι διαχειριστές σελίδων με λιγότερα από 500 connections μπορούν να προσκαλέσουν όλους μέσω μιας επιλογής “Επιλογή όλων”. Οι διαχειριστές με περισσότερα από 500 connections πρέπει να επιλέξουν ξεχωριστά ποιους θέλουν να προσκαλέσουν.
• Μόνο εταιρικές σελίδες με λιγότερους από 100.000 followers μπορούν να προσκαλέσουν μέλη να κάνουν follow μέσω της επιλογής.
• Εάν ένας διαχειριστής έχει λιγότερα από 3 connections, δεν θα έχει στη διάθεσή του την επιλογή.
• Μπορεί να σταλεί μόνο μία πρόσκληση σπό το κάθε χρήστη.
Τα μέλη του LinkedIn, έχουν τη δυνατότητα φυσικά να αποκλείσουν τη λήψη προσκλήσεων από σελίδες μέσω των ρυθμίσεων του δικτύου τους.
Με την επαναφορά της επιλογής, θα μπορούν να αυξηθούν οι followers των εταιρικών σελίδων στο LinkedIn.

(Πηγή: www.socialmediatoday.com)