Η συλλογή προσωπικών δεδομένων και οι κίνδυνοι τέτοιων πληροφοριών να έρθουν σε λάθος χέρια, είναι ένα μεγάλο θέμα ανησυχίας από πολλούς.

Μόλις υποβάλετε τα προσωπικά σας στοιχεία, δεν μπορείτε να ξέρετε με βεβαιότητα πώς θα χρησιμοποιηθούν ή αν θα γίνει κάποια κατάχρηση και τι θα μπορούσε να σημαίνει όλο αυτό με την ευρύτερη έννοια. Αλλά η παροχή των προσωπικών στοιχείων είναι πλέον συνηθισμένη με τη χρήση εφαρμογών.

Όπως όλοι κάνουμε λοιπόν, πατάμε κλικ στο «Αποδοχή», σε ένα αναδυόμενο παράθυρο cookie χωρίς να διαβάσουμε καμία από τις πληροφορίες, έτσι ώστε να δούμε πιο γρήγορα το website που θέλουμε. Σε τι δίνουν πρόσβαση στα websites αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα cookies στην πραγματικότητα; Ποια είναι τα στοιχεία που παραχωρούμε κάθε φορά όταν κάνουμε κλικ στο «αποδοχή» και ποιες επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν περισσότερο;

Όπως θα δείτε παρακάτω, μοιραζόμαστε μαζί σας μια έρευνα σχετικά με τα είδη των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει κάθε εφαρμογή και στη συνέχεια, κατατάσσονται σε ένα πίνακα, βάσει αυτών των κατηγοριών.

(Πηγή: www.socialmediatoday.com)