Το Facebook μετονομάζει το Instagram και το WhatsApp για να κάνει τη σχέση μεταξύ των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης πιο ξεκάθαρη και να πάρει πίσω ένα μικρό μέρος της αξιοπιστίας του.
Μπορεί να είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν το γεγονός ότι τόσο το Instagram όσο και το WhatsApp ανήκουν στο Facebook. Με την “μετονομασία” η εταιρεία ελπίζει να φέρει μια ξεκάθαρη εικόνα στις λειτουργίες της. Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι ο στόχος είναι επίσης να πάρει πίσω ένα μέρος από την «χαμένη» αξιοπιστία του. Η αλλαγή ονομάτων είναι ισχυρή, αν και όχι πρωτότυπη. Το Instagram θα είναι τώρα γνωστό ως “Instagram από το Facebook” και το WhatsApp ως “WhatsApp από το Facebook”. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται μια μεγάλη αλλαγή, αλλά τελικά αλλάζει τα πάντα. Υπονοεί ότι υπάρχει μεγαλύτερη σχέση μεταξύ των πλατφορμών, καθώς πρόκειται να υπενθυμίσει στους χρήστες του διαδικτύου ότι τα δεδομένα τους θα καταλήξουν με κάποιο τρόπο στα χέρια του Mark.

“Θέλουμε να είμαστε σαφέστεροι σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αποτελούν μέρος του Facebook”, εξήγησε η Bertie Thomson, εκπρόσωπος του Facebook.
Ή, με άλλα λόγια:

(Πηγή: www.wersm.com)