Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Facebook έχει να κάνει κυρίως με την ύπαρξη ψεύτικων λογαριασμών. Είναι σημαντικό να πούμε ότι αυτοί οι λογαριασμοί έχουν τη τάση να καταστρέφουν εντελώς την εμπειρία του Facebook. Για το λόγο αυτό, πολλοί χρήστες επιλέγουν κάποια άλλη πλατφόρμα από τα social media.
Ωστόσο, η πλατφόρμα κάνει κάποιες σοβαρές προσπάθειες για να καταπολεμήσει τα ψεύτικα προφίλ. Πράγματι, ο αριθμός των προφίλ που αφαιρεί το Facebook σε τακτά διαστήματα είναι εκπληκτικός.
Το 2018, το Facebook αφαίρεσε πάνω από 3,3 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς, σχεδόν το μισό του πληθυσμού του πλανήτη! Αυτός ο αριθμός δε δηλώνει μόνο τη σοβαρότητα του προβλήματος, δείχνει επίσης ότι το Facebook κάνει πραγματικά μια καλή δουλειά στην κατάργηση αυτών των λογαριασμών.
Σύμφωνα με στοιχεία, οι αριθμοί φέτος είναι ακόμα πιο υψηλοί, καθώς το Facebook έχει απομακρύνει 5,4 δισεκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς, κατά τη διάρκεια του 2019. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του έτους, ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί.
Το Facebook έχει αναγνωρίσει το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εκατομμύρια ψεύτικοι λογαριασμοί, γι ‘αυτό όλοι οι χρήστες πρέπει να είναι επιφυλακτικοί με τα προφίλ που δε γνωρίζουν καλά.

(Πηγή: www.digitalinformationworld.com)