Οι χρήστες του Facebook δεν δείχνουν σημάδια κόπωσης!

Τα τελευταία χρόνια, κυριαρχούν διάφοροι μύθοι: “Το Facebook δεν είναι πια στη μόδα”, “Οι χρήστες του Facebook μειώνονται”, “οι έφηβοι δεν ασχολούνται με το Facebook”, κτλ.

Κι όμως, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως συνεχίζει και μεγαλώνει. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε το Facebook έχει αυτή τη στιγμή 1,71 δις ενεργούς χρήστες το μήνα. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού στη γη και σχεδόν το 50% όλων των χρηστών internet παγκοσμίως!

Ακόμη και το επιχείρημα ότι δεν χρησιμοποιούμε πια το Facebook όπως παλαιότερα, δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό των χρηστών που συνδέονται κάθε μέρα έχει αυξηθεί από 55% το 2011 σε 66% το τελευταίο τετράμηνο του 2016. Πιθανότατα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Facebook είναι η πρώτη πλατφόρμα φιλική προς τα κινητά. Με ένα smartphone είναι σαφώς πιο εύκολο να τσεκάρεις το news feed σου ανά πάσα στιγμή. Το τελευταίο τετράμηνο σχεδόν 1 δις Facebook χρήστες ήταν ενεργοί αποκλειστικά από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει τον αριθμό των χρηστών στο κοινωνικό δίκτυο κάθε μέρα.

facebook

 

 

Source: statista.com