Αφού ξεκίνησε η δοκιμασία αφαίρεσης της συνολικής καταμέτρησης των “likes” όπως γίνεται από τις δημοσιεύσεις του Instagram σε αρκετές χώρες, το Facebook εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει το ίδιο στη δική του εφαρμογή. Νωρίτερα φέτος, το Instagram άρχισε να δοκιμάζει την αφαίρεση της καταμέτρησης σε φωτογραφίες σε 7 χώρες σε όλο τον κόσμο κι όλοι άρχισαν να μιλάνε για το τι θα σήμαινε για τη βιομηχανία. Την εποχή εκείνη, η μηχανικός που αποκάλυψε την αλλαγή, Jane Manchun Wong, “κατακλύστηκε από εκατοντάδες θυμωμένους χρήστες του Instagram” που απαίτησαν να σταματήσει να το λανσάρει.

Τα άσχημα νέα για αυτούς είναι ότι η Wong δεν δουλεύει στο Instagram, επομένως δεν έχει άμεσο έλεγχο πάνω σε αυτό που έχει παρουσιαστεί η όχι. Ωστόσο, πρόκειται απλώς να δείξει πόσο αντιδημοφιλής μπορεί να είναι μια τέτοια αλλαγή μεταξύ των χρηστών. Και τώρα, φαίνεται ότι θα έχουν ακόμη ένα θέμα για να διαμαρτυρηθούν, όπως η Wong διαπίστωσε ότι το Facebook δουλεύει πάνω σε αυτό για να κάνει το ίδιο. Μετά την εξέλιξη κινητών εφαρμογών Android Facebook η Wong διαπίστωσε ότι το Facebook εργάζεται για να κρύψει τον συγκεκριμένο αριθμό αντιδράσεων από τις παρακάτω αναρτήσεις. Οι δημιουργοί των εν λόγω αναρτήσεων εξακολουθούν να βλέπουν τον πραγματικό αριθμό, αλλά δεν είναι ορατός στους άλλους. “Επί του παρόντος, με αυτό το ακυκλοφόρητο χαρακτηριστικό, ο αριθμός των like/αντιδράσεων κρύβεται από οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον δημιουργό της ανάρτησης, όπως ακριβώς λειτουργεί και με το Instagram” εξηγεί η Wong.

“Η λίστα των ατόμων που πάτησε like ή αντέδρασε θα είναι ακόμα προσβάσιμη, αλλά το σύνολο θα είναι κρυμμένο”. Προς το παρόν, η αλλαγή φαίνεται να επηρεάζει μόνο τις μετρήσεις των αντιδράσεων στις αναρτήσεις και όχι στα σχόλιά τους, αλλά η Wong λέει ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στη φύση αυτού του χαρακτηριστικού που βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης. Εάν προχωρήσει, προετοιμαστείτε για μερικές μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο πολλά πράγματα λειτουργούν σε αυτόν τον κλάδο.