Το Facebook εγκαινίασε το Marketplace και τώρα μπορείτε να πουλάτε και να αγοράζετε στην τοπική σας κοινότητα!

Περισσότεροι από 450 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται ομάδες αγοράς και πώλησης στο Facebook κάθε μήνα. Στην πραγματικότητα, η αγορά και πώληση μέσω Facebook έχει αυξηθεί τόσο πολύ πρόσφατα, που η εταιρεία παρουσίασε το Marketplace – ένα νέο μέρος για να αγοράζετε και να πουλάτε αντικείμενα στην τοπική σας κοινότητα.

Το Facebook ήδη παρείχε τη δυνατότητα στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν αγαθά σε ομάδες. Το Marketplace όμως είναι μια εντελώς νέα υπηρεσία, αφιερωμένη στο peer-to-peer εμπόριο. Με το Marketplace είναι πια εύκολο να βρείτε, να αγοράσετε ή να πουλήσετε πράγματα στο Facebook. Προς το παρόν περιορίζεται στην επιχειρηματική δραστηριότητα με άτομα που βρίσκονται κοντά σας, αλλά το Facebook ενημερώνει ότι αυτό είναι μόνο η αρχή, και ότι νέα χαρακτηριστικά έρχονται.

Για να επισκεφθείτε το Marketplace, απλά πατήστε το εικονίδιο του καταστήματος στο κάτω μέρος της εφαρμογής και αρχίστε την εξερεύνηση:

facebook-marketplace

Κατά το άνοιγμα του Marketplace, θα δείτε αμέσως φωτογραφίες από αγαθά που οι χρήστες κοντά σας έχουν παραθέσει για πώληση. Μπορείτε να ψάξετε για οτιδήποτε σας αρέσει, και να περιηγηθείτε σε μια ποικιλία κατηγοριών, όπως για παράδειγμα Οικιακά, Ηλεκτρονικά ή Ενδυμασία. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την αναζήτησή σας με βάση την τοποθεσία ή την τιμή.

Όταν βρείτε κάτι που σας αρέσει, πατήστε στην εικόνα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν. Θα είστε επίσης σε θέση να ξεκινήσετε μια συνομιλία με τον πωλητή. Εάν είστε πεπεισμένοι, το αγοράζετε. Εάν δεν είστε ακόμα 100% σίγουροι, τότε μπορείτε να αποθηκεύσετε το στοιχείο και να το βρείτε αργότερα!

facebook-marketplace-messaging

Η πώληση στο Facebook Marketplace είναι το ίδιο εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τραβήξετε μια φωτογραφία του αντικειμένου σας, να εισάγετε ένα όνομα, την περιγραφή και την τιμή και στη συνέχεια να επιβεβαιώσετε την τοποθεσία σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε μια κατηγορία. Τέλος, πατήστε “post”, και το αντικείμενό σας είναι προς πώληση!

facebook-marketplace-sell

Το Facebook Marketplace διατίθεται σε όλους τους χρήστες άνω των 18 ετών στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ενώ θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες τους επόμενους μήνες.

Πηγή: newsroom.fb.com