Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Facebook F8 Developer, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαρτίου στο San Francisco, ανακοινώθηκαν σημαντικές αλλαγές που σχετίζονται με τη μετατροπή του Messenger σε mega Messenger. Η υπηρεσία θα λειτουργεί πια σαν αυτόνομη πλατφόρμα με δικό της σύστημα.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν φωτογραφίες, μουσική, GIFs και videos αλλά και να ενσωματώνουν άλλες εφαρμογές στα μηνύματά τους.

Η εταιρία ήδη έχει θέση σε εφαρμογή video κλήση αλλά και τη μεταφορά χρημάτων μέσα από ένα μήνυμα. Ωστόσο, δεν θα περιοριστεί εκεί, καθώς οι νέες δυνατότητες θα είναι ένα μείγμα επικοινωνίας, gaming και e-commerce.

Περισσότερα από 40 νέα add-on apps έχουν ανακοινωθεί από την εταιρία, με συνεργασίες όπως με την Camoji που δημιουργεί μικρά GIFs από την κάμερα του κινητού, το Weather Channel για προβλέψεις καιρού, την Ultratext για text GIFs και πολλά άλλα.

Businesses on Messenger

Το νέο αυτό εργαλείο της αυτόνομης πλατφόρμας του messenger, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αλλαγές καθώς θα βελτιώσει τη σχέση μεταξύ εταιριών και πελατών.

Έτσι, για παράδειγμα, όταν ο πελάτης αγοράζει κάτι από μια ιστοσελίδα θα έχει τη δυνατότητα και την επιλογή μέσω του messenger να έχει σε πραγματικό χρόνο ενημερώσεις και πληροφορίες για την παραγγελία του, να πραγματοποιεί αλλαγές αλλά και να επικοινωνεί εύκολα και γρήγορα απευθείας με τους πωλητές.