Υπάρχουν ακόμη πάνω από 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι χωρίς πρόσβαση στο Internet. Το Connectivity Lab στο Facebook, έβαλε σκοπό να συνδέσει στο διαδίκτυο όλους όσους δεν είναι δικτυωμένοι! Οι προγραμματιστές προσπαθούν να παρέχουν ίντερνετ σε εκείνες τις περιοχές που είναι δύσκολο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές, δηλαδή στις πολύ φτωχές χώρες. Χρησιμοποιούν μια σειρά νέων τεχνολογιών, που περιλαμβάνουν αεροσκάφη μεγάλων υψομέτρων, δορυφόρους και άλλες… γήινες λύσεις, ώστε να πραγματοποιήσουν το ακατόρθωτο: 100% δικτυωμένοι χρήστες – ένα αληθινό world wide web.

Έτσι, το Connectivity Lab του Facebook ανακοίνωσε το πρόγραμμα Aquila, δηλαδή την κατασκευή ενός drone με φτερά ίσα με ενός Boeing 737 αλλά με βάρος λιγότερο από αυτό ενός ηλεκτρονικού αυτοκινήτου. Το drone θα μπορεί να πετά σε ύψος 20 με 30 χλμ. και εξαιτίας του σχεδιασμού του θα μπορεί να μένει στον αέρα για 90 ημέρες εκπέμποντας σήμα σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων.

Το Connectivity Lab στοχεύει σε ένα μεγάλο δίκτυο σκαφών Aquilas – όλα ικανά να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω lasers. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δρόμος για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου είναι ακόμη μακρύς…

Πηγή: www.geek.com