Το Facebook παραδέχεται ότι παρακολουθεί τους μη εγγεγραμμένους

Έρευνες βελγικών πανεπιστημίων και ερευνητών αποκαλύπτουν ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο παρακολουθεί τους πάντες, ακόμη και όσους δεν είναι χρήστες του.

Ακόμη και αν δεν είσαι συνδεμένος στο λογαριασμό σου ή δεν έχεις καν προφίλ, το Facebook χρησιμοποιεί plugins όπως το κουμπί για τα Like τα οποία βρίσκονται σε περισσότερα από 13 εκατομμύρια websites ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών ιστοσελίδων. Η απάντηση του Facebok σε όλα αυτά ήταν ότι η μελέτη περιέχει πολλές ανακρίβειες.

Όμως πλέον επιστρέφει με νέα απάντηση λέγοντας ότι παρακολουθούσε ακόμη και τους μη εγγεγραμμένους, αλλά δεν φταίει. Αυτό γινόταν λόγω bug το οποίο τώρα διορθώνεται. Όμως επισημαίνει ότι η αναφορά των Βέλγων είναι λανθασμένη ως προς το γεγονός ότι υποστηρίζει πως το Facebook χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά.

«Οι ερευνητές μας βρήκαν ένα bug το οποίο μπορεί να έστελνε cookies σε κάποιους χρήστες που δεν ήταν συνδεδεμένοι στο Facebook. Όμως δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας και ήδη ετοιμάζεται να διορθωθεί το πρόβλημα», ήταν η επίσημη απάντηση του Richard Allan, υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή πολιτική του Facebook.

Πηγή: techblog.gr