4 συμβουλές για την ανάδειξη της προσωπικότητας του brand σας

1. Behind the scenes

Όταν κάποια πράγματα είναι δύσκολο να επιτευχθούν λόγω χρόνου ή επένδυσης, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεγόμενο behind-the-scenes (BTS) περιεχόμενο.

Με τη χρήση του smartphone και με τη βοήθεια των χαρούμενων υπαλλήλων γύρω σας, το BTS παρέχει πραγματικά και αποτελεσματικά posts. Σκεφτείτε το – δίνετε στους πελάτες σας μοναδική και ιδιαίτερη πρόσβαση στην επιχείρησή σας ώστε να δουν τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να δώσετε έμφαση σε παρουσιάσεις νέων προϊόντων ή σε αποκλειστικές προσφορές.

lush-behind-the-scenes-content

2. Μοιραστείτε τη σοφία σας

Θα γνωρίζετε πόσο δύσκολο είναι για τις εταιρίες που προσφέρουν μια υπηρεσία να έχουν ένα όριο στην πληροφορία που δίνουν μέσω των social media. Ποιο είναι το κόλπο; Κρατήστε μια ισορροπία και μην φοβάστε να ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ. Γι’ αυτό ονομάζονται “social“! Συμμετέχετε σε chats στο Twitter, απαντήστε σε ερωτήσεις και μοιραστείτε τις συμβουλές σας στα social media. Με αυτόν τον τρόπο, δεν δείχνετε απλά τις γνώσεις σας αλλά εξασφαλίζετε και την καλή φήμη σας.

3. Γιορτάστε τα επιτεύγματα σας

Εάν είστε περήφανοι για τη δουλειά και τα αποτελέσματα της εταιρίας σας, δείξτε το! Γιορτάστε εσωτερικές επιτυχίες μέσα από τα social media, είτε αν κερδίσατε κάποιο βραβείο, είτε αν έχετε ένα νέο συνεργάτη στο προσωπικό σας. Τα posts αυτά στέλνουν ένα θετικό μήνυμα για την εταιρία σας. Επιδεικνύουν ανάπτυξη και όπως θα σας πει και το HR, λειτουργεί εξαιρετικά στη μελλοντική εύρεση ταλέντων.

facebook

4. Χτίστε σχέσεις

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι εργαζόμενοι είναι το μυστικό σας όπλο για την αύξηση του κοινού και της δέσμευσης. Λοιπόν, έπεται και συνέχεια. Εάν έχετε ολοκληρώσει πρόσφατα ένα έργο, μοιραστείτε τις ιστορίες επιτυχίας και αφήστε τους πελάτες σας να κάνουν το ίδιο. Δημιουργώντας τέτοιες ιστορίες μέσω οποιωνδήποτε κοινωνικών δικτύων μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την ανακαλυψιμότητα του brand σας.

Το να στέκεστε στη μέση ενός δωματίου και να διαφημίζετε το νέο σας προϊόν φωνάζοντας δεν θα προσελκύσει νέους πελάτες. Ομοίως το να συμμετέχετε στα viral trends δεν θα σας βοηθήσει να χτίσετε σωστή σχέση με τους followers σας. Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, θα αυξήσετε το κοινό που θα γνωρίζει και θα εμπιστεύεται το brand σας.