Πριν από μερικά χρόνια, τα social media ήταν εντελώς διαφορετικά και απείχαν πολύ από την επικοινωνία που είχαν τότε οι άνθρωποι. Η αρχική ιδέα της δημιουργίας ήταν να φέρουν σε επαφή ανθρώπους από όλο τον κόσμο με έναν καλύτερο τρόπο, αλλά ποιος θα πίστευε ότι αργά ή γρήγορα, τα social media θα γίνονταν το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής όλων;
Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι εργαζόμενος, marketer ή οτιδήποτε άλλο, υπάρχει πάντα μια εφαρμογή που ανήκει στην κατηγορία των social media που όλοι χρησιμοποιούν. Έτσι, προχωρώντας προς το 2020, πρέπει όλοι να γνωρίζουν την εξέλιξη των social media.
Εάν κάποιος είναι marketer και θέλει να βασιστεί στα social media φτάνοντας στη κορυφή, τότε είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει πλήρης κατανόηση του τι συμβαίνει στον κόσμο των social media, τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια.
Η ομάδα της Awario κάνει κάποιες προβλέψεις για το 2020 που βασίζονται στην ανάλυση της. Για να γίνουν τα πράγματα απλά και κατανοητά, όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες έχουν συγκεντρωθεί σε ένα infographic που παρουσιάζονται παρακάτω περιλαμβάνοντας βασικούς τομείς στο χώρο των social media.

(Πηγή: www.digitalinformationworld.com)