Όσο οι πελάτες και το κοινό περνάνε πιο πολύ χρόνο online καταναλώνοντας ψηφιακά ασχολούμαστε όλο και περισσότερο με το content marketing.

Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το content marketing δεν αφορά μόνο το γραπτό περιεχόμενο – αναρτήσεις σε blog, e-books ή case studies που είναι πολύτιμα σε υπάρχοντες αλλά και σε δυνητικούς πελάτες. Το οπτικό περιεχόμενο αναπτύσσεται σε έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την ανταλλαγή πληροφοριών online με το video marketing να υπερτερεί.

Το 2017, τα online video θα αντιπροσωπεύουν το 74% του συνόλου της κίνησης στο διαδίκτυο. Ήδη, το 55% των ανθρώπων παρακολουθούν online video κάθε μέρα! Αυξημένο είναι και το ποσοστό των video από κινητές συσκευές με το ένα τρίτο των κατόχων tablets να παρακολουθούν περίπου 1 ώρα video στη συσκευή τους κάθε μέρα κι άλλο ένα τρίτο χρηστών smartphones να παρακολουθούν video τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Τα social media είναι εκεί όπου το video αναπτύσσεται ταχύτερα με 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook και ένα 82% των χρηστών στο Twitter να παρακολουθούν videos κάθε μέρα.

Επιπλέον, το 75% των στελεχών επιχειρήσεων παρακολουθεί online video κάθε βδομάδα. Ως αποτέλεσμα, το 69% των επαγγελματιών marketing και πωλήσεων χρησιμοποιούν video marketing και ένα 31% σκοπεύει να το κάνει.

Στο παρακάτω infographic τα στατιστικά αποκαλύπτουν τις δυνατότητες του video marketing για το 2017.

video-marketing

Πηγή: highq.com