Η Google είναι σχεδόν το πιο σημαντικό κομμάτι της τεχνολογίας στον κόσμο σήμερα κι αυτό οφείλεται στις διάφορες χρήσεις που έχει. Για παράδειγμα η προσπάθεια να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με ένα θέμα που ενδιαφέρεστε ή κάτι που αφορά την εργασία σας.
Αν έχετε κάνει ποτέ αναζήτηση στο Google, θα γνωρίζετε ότι η μηχανή αναζήτησης υποστηρίζει ότι παρέχει εκατοντάδες χιλιάδες αποτελέσματα αναζήτησης και το κάνει αυτό άμεσα καθιστώντας δυνατή την απόκτηση μεγάλης ποσότητας πληροφοριών. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι δεν αποδεικνύεται αυτό μαθηματικά. Αν δείτε τον αριθμό των σελίδων που εμφανίζονται καθώς και τον αριθμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα.
Τι σημαίνει τότε αυτό; Μήπως η Google δε λέει αλήθεια για τον αριθμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης που εμφανίζει; Δε θα το λέγαμε ακριβώς έτσι, αν και είναι δίκαιο να πούμε ότι οι αριθμοί που βλέπετε τείνουν να είναι παραπλανητικοί κατά κάποιο τρόπο. H παραγωγή όλων αυτών των αποτελεσμάτων αναζήτησης απαιτεί αρκετή υπολογιστική ισχύ και η Google πρέπει να είναι σε θέση να σας δώσει γρήγορα αποτελέσματα. Ας το παραδεχτούμε, τα αποτελέσματα αναζήτησης που είναι μετά τη δέκατη σελίδα, πιθανότατα δεν θα σας βοηθήσουν και η πλειονότητα των ανθρώπων δεν θα ήταν διατεθειμένη να προχωρήσει στη δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων.
Συνεπώς, η προτεραιότητα της Google είναι να εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρονικό διάστημα δίνοντας διαθέσιμα αποτελέσματα για το ερώτημα που έχετε εισάγει. Αυτά αποθηκεύονται σε ξεχωριστούς servers, όπως εξήγησε ο μηχανικός Sean Lyndersay, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο μερικά από αυτά θα προβάλλονται, αφού η πρόσβαση σε όλα θα ήταν πολύ χρονοβόρα.
Πολλοί θα το θεωρούσαν σκόπιμα παραπλανητικό, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι όντως διαθέσιμα, απλά δεν εμφανίζονται εξαιτίας της πιθανότητας να μη τα βρείτε όλα χρήσιμα. Έχετε τα πιο συναφή αποτελέσματα από κάθε server που εξασφαλίζει ότι θα αποκτήσετε πληροφορίες που θα σας βοηθούσαν νόμιμα όταν προσπαθείτε να μάθετε κάτι που ενδιαφέρεστε.

(Πηγή: www.digitalinformationworld.com)