Το eMarketer έκανε πρόσφατα μια έρευνα στην οποία ανέφερε ότι οι χρήστες του TikTok στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν μέχρι το επόμενο έτος. Σύμφωνα με το eMarketer, οι χρήστες της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 97,5% το 2019, το οποίο αναμένεται να γίνει 21,9% για το έτος 2020.
Το eMarketer αναφέρει ότι το TikTok στις ΗΠΑ αναμένεται να έχει 50 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2021 και 60 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2024.
Μια άλλη έρευνα της Business of Apps επεσήμανε ότι υπήρχαν περίπου 800 εκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες στο TikTok το 2019 σε παγκόσμια κλίμακα. Επίσης, τα downloads της εφαρμογής ήταν 738 εκατομμύρια, με 46 εκατομμύρια να προέρχονται από τις ΗΠΑ.
Ο κύριος αναλυτής του eMarketer λέει ότι το 2019 το TikTok έγινε ένα από τα πιο διάσημα apps μεταξύ των εφήβων. Πρόσθεσε επίσης ότι πολλοί χρήστες αφιερώνουν αρκετές ώρες της ημέρας για την εφαρμογή, αλλά εξακολουθεί να μένει πίσω σε σύγκριση με τους άλλους ανταγωνιστές της.
Η έρευνα του Sensor Tower δείχνει επίσης ότι τα downloads του TikTok έγιναν περίπου 1,5 δισεκατομμύρια φορές στο iTunes App Store και το Google Play.
Το eMarketer πρόσθεσε στην έρευνά του ότι το 21,6% των χρηστών θα χρησιμοποιήσει το TikTok το 2020 τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Από τα στατιστικά στοιχεία, το TikTok φαίνεται να είναι ισχυρός ανταγωνιστής και ενδέχεται να μετατραπεί σε πιθανή απειλή τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, όσο περισσότερη διαφημιστική προβολή λαμβάνει, τόσο περισσότερες ερωτήσεις προκύπτουν σχετικά με τη λογοκρισία και το ιδιωτικό απόρρητο.

(Πηγή: www.digitalinformationworld.com)