Στις 26 Δεκεμβρίου, το Facebook αφαίρεσε την επιλογή στους χρήστες να κάνουν εγγραφή στο Messenger χωρίς να έχουν ενεργό προφίλ στο Facebook.
Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο VentureBeat ότι: “Εάν είστε νέοι στο Messenger, θα παρατηρήσετε ότι χρειάζεστε ένα λογαριασμό στο Facebook για να συνομιλήσετε με φίλους. Διαπιστώσαμε ότι η πλειονότητα των ατόμων που χρησιμοποιούν το Messenger ήδη συνδέονται μέσω του Facebook “.
Το Facebook εισήγαγε για πρώτη φορά την επιλογή να κάνει κάποιος εγγραφή στο Messenger χωρίς λογαριασμό στο Facebook το 2015, με κύριο στόχο να διευκολύνει τους χρήστες σε περιοχές όπου το Facebook μπορεί να μην είναι τόσο προσβάσιμο – είτε λόγω περιορισμών δικτύου είτε κυβερνητικού κανονισμού.
Όπως επισημαίνει το Facebook, δεδομένου ότι οι περισσότεροι χρήστες του Messenger έχουν επίσης συνδεδεμένο λογαριασμό στο Facebook, ο αντίκτυπος της αλλαγής δεν θα είναι σημαντικός. Αλλά γιατί να αφαιρεθεί η επιλογή αυτή εφόσον διευκολύνει περισσότερους χρήστες να έχουν προόσβαση;
Είναι πιθανό ότι η αλλαγή, είναι στην πραγματικότητα μέρος της ευρύτερης μετάβασης του Social Network σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ Instagram, Messenger ή και WhatsApp. Αυτό θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη για το Facebook, το οποίο έχει δει σημαντικές αυξήσεις στη δραστηριότητα ανταλλαγής μηνυμάτων. Πράγματι, το Μάρτιο, ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, επεσήμανε ότι: “Τα ιδιωτικά μηνύματα, τα stories και οι μικρές ομάδες είναι μακράν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές της online επικοινωνίας.”
Έτσι, η κατάργηση της επιλογής για εγγραφή στο Messenger χωρίς λογαριασμό στο Facebook μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω το Facebook μεγιστοποιώντας τις δυνατότητές του, καθώς θα υπάρχει ένα συνδεδεμένο σύστημα ενοποίησης μηνυμάτων.