Έχετε εξετάσει ποτέ τα στατιστικά στοιχεία του website σας ώστε να δείτε τον αριθμό των επισκεπτών; Αν δεν καταφέρετε να τραβήξετε την προσοχή τους σε 15 δευτερόλεπτα, πιθανότατα δε θα σας επισκεφτούν πάλι. Σε αυτήν την ανταγωνιστική ψηφιακή αγορά, είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο κάνοντας το website σας να ξεχωρίζει από το πλήθος. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τον τρόπο βελτιστοποίησης του σχεδιασμού και του περιεχομένου της σελίδας σας ώστε να τραβάει τη προσοχή του κοινού.
Όμορφη σχεδίαση
Ο τρόπος που φαίνεται το website σας είναι το πρώτο πράγμα που οι επισκέπτες σας θα παρατηρήσουν. Εάν η σελίδα σας μοιάζει ξεπερασμένη η δεν έχει καλή σχεδίαση, οι περισσότεροι χρήστες θα υποθέσουν ότι το περιεχόμενό της σελίδας σας είναι συνηθισμένο.
Εύκολη πλοήγηση
Εάν οι χρήστες χρειάζεται να αφιερώσουν περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα για να βρουν τη σελίδα που θέλουν, θα ενοχληθούν και θα σταματήσουν. Βεβαιωθείτε ότι η πλοήγηση του website σας είναι εύκολη στην εύρεση και τη χρήση.
Γρήγορος χρόνος φόρτωσης
Το 53% των χρηστών θα φύγει απο τη σελίδα που δεν φορτώνει σε 3 δευτερόλεπτα. Η Google λαμβάνει υπόψη τους χρόνους φόρτωσης, οπότε αν η σελίδα σας είναι αργή, η κατάταξη σας στο SEO δε θα είναι καλή.
Συνοπτικό, ακριβές περιεχόμενο
Ενώ η σελίδα σας μπορεί να φαίνεται τέλεια, αν το περιεχόμενο είναι αδιάφορο, ή ακόμα χειρότερα ασαφές, οι χρήστες σας θα χάσουν το ενδιαφέρον τους. Η σελίδα σας πρέπει να κάνει τους χρήστες σας να γνωρίζουν ξεκάθαρα τι βλέπουν. Εάν έχετε ένα blog, βεβαιωθείτε ότι οι δημοσιεύσεις είναι έγκαιρες και σωστά γραμμένες. Κανείς δεν θέλει να διαβάσει κάτι που έχει ήδη ξαναδεί.
Απευθυνθείτε στο κοινό-στόχο σας
Η γνώση του κοινού-στόχου σας είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας όμορφης σελίδας. Για παράδειγμα, εάν το κοινό-στόχος σας είναι οι μητέρες, το σχέδιο και το περιεχόμενό θα πρέπει να απευθύνονται σε αυτές.
Βελτιστοποίηση για χρήστες των smartphones
Οι περισσότεροι χρήστες σήμερα συνδέονται στο internet μέσω smartphones και tablets. Αν η σελίδα σας φαίνεται καλή σε desktop computer, αλλά φαίνεται άσχημη σε ένα smartphone, θα χάσετε ένα τεράστιο ποσοστό πιθανών χρηστών. Το 58% των επισκέψεων γίνεται από κινητό. Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα σας φαίνεται καλή σε οποιαδήποτε συσκευή ώστε να διατηρήσετε το κοινό σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε τις αποτελεσματικότερες λύσεις.

(Πηγή: www.digitalinformationworld.com)