Πιθανότατα θα έχετε ακούσει από πολλούς ηλικιωμένους να ισχυρίζονται ότι τα social media μπορεί να προκαλέσουν κακό, επειδή πιστεύουν ότι αφιερώνετε πολύ χρόνο σε αυτά. Είναι δίκαιο να πούμε ότι τα social media έχουν αλλάξει από πολλές απόψεις τον κόσμο προς το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτές τις πλατφόρμες χωρίς να υπάρχει ανησυχία.
Η American Economic Review πραγματοποίησε ένα πείραμα για να δει αν η μη χρήση του Facebook θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε θετική επίδραση στη ζωή των ανθρώπων. Σε αυτό το πείραμα, τα άτομα που δεν χρησιμοποιούσαν το Facebook για τέσσερις εβδομάδες έλαβαν το ποσό των 102 $. Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος έδειξαν ότι οι άνθρωποι ήταν πραγματικά πιο ευτυχισμένοι όταν δεν χρησιμοποιούσαν το Facebook, κάτι που πιθανότατα συνέβη για πολλούς λόγους.
Όταν οι χρήστες δεν είναι στο Facebook, σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμένουν σε επαφή με τους άλλους μέσω πιο προσωπικών μέσων, όπως γραπτών μηνυμάτων ή κλήσεων ή ακόμη και προσωπικών συναντήσεων, κάτι που δε γίνεται συχνά αυτές τις μέρες. Η χρήση του Facebook σημαίνει επίσης ότι υπάρχει συνεχώς βομβαρδισμός με πληροφορίες. Συνεπώς, ένα διάλειμμα μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια διακοπή από αυτήν την μεγάλη ροή πληροφοριών και να εστιάσετε στον εαυτό σας. Η απομάκρυνση από όλον αυτόν τον «θόρυβο», έχει τη δυνατότητα να σας κάνει πιο ευτυχισμένους χωρίς συναισθήματα άγχους και δυσαρέσκειας.

(Πηγή: www.digitalinformationworld.com)