Πριν ξεκινήσετε τις καμπάνιες του Influencer marketing, είναι κατανοητό ότι θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αξίζει την επένδυση.

Ας ρίξουμε μια ματιά στους τρόπους με τους οποίους η επιχείρησή σας μπορεί να επωφεληθεί από τις καμπάνιες του Influencer marketing.

 • Μπορείτε να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα του brand σας
  Μέσα από sponsored posts και διαγωνισμούς στα social media, οι influencers μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Έτσι βελτιώνεται το awareness του brand σας.
 • Μπορείτε να αποκτήσετε μεγαλύτερη φήμη
  Οι influencers αφιερώνουν πολύ χρόνο για να χτίσουν καλές σχέσεις με το κοινό τους. Οι followers τους, τους έχουν σε μεγάλη υπόληψη. Εάν δημοσιεύουν υλικό με τα προϊόντα σας, το κοινό τους είναι πιθανό να δώσει πολλή προσοχή. Έτσι αυξάνεται η φήμη της επιχείρησής σας.
 • Μπορείτε να φτάσετε στο κοινό «στόχο» σας
  Μπορείτε να το πετύχετε αυτό, μόνο όταν συνεργάζεστε με εξειδικευμένους Influencers που έχουν το ίδιο κοινό-στόχο με την επιχείρησή σας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του influencer marketing.
 • Μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των επισκεπτών
  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το κοινό εμπιστεύεται τους influencers. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις των αγορών.
  Όταν οι χρήστες βλέπουν μια ανάρτηση σχετική με το προϊόν σας, μπορεί να επηρεαστούν και να το αγοράσουν. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να δείτε αύξηση στις πωλήσεις σας.
 • Μπορείτε να ενισχύσετε το SEO της επιχείρησής σας
  Ένα έμμεσο όφελος του influencer marketing είναι ότι μπορεί να αυξήσει την απόδοση του SEO σας. Όταν οι influencers δημοσιεύουν περιεχόμενο σχετικό με την επιχείρησή σας είναι επίσης πιθανό να λάβουν περισσότερα click και views. 
 • Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικά είδη αναρτήσεων
  Οι influencers μπορούν να κάνουν αναρτήσεις όπως: video, stories, gifs, memes καθώς κι άλλα είδη δημοσιεύσεων για την επιχείρησή σας. Μπορείτε να κάνετε share το περιεχόμενο αυτό σε πολλές πλατφόρμες των social media.
  Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.
 • Μπορείτε να αυξήσετε τη παρουσία σας σε πολλές πλατφόρμες
  Μέσω των δώρων και των διαγωνισμών στα social media, οι influencers μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε περισσότερους followers. Έτσι, θα έχετε περισσότερα likes, comments και shares.

Δείτε το παρακάτω Infographic για περισσότερες λεπτομέρειες

(Πηγή: www.socialmediatoday.com)