Η πανδημία του κορωνοϊού υπήρξε καταστροφική για πολλούς διαφορετικούς τομείς κι έχει κάνει την παγκόσμια οικονομία να υποφέρει. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πολλά πράγματα συμβαίνουν σχετικά με τον ιό τα οποία διαφέρουν πολύ απ’αυτά που θα περίμενε κανείς. Σε ορισμένους τομείς δηλαδή, οι εταιρείες παρουσιάζουν υψηλότερα έσοδα από ποτέ, κάτι που είναι αναμενόμενο επειδή πολλοί άνθρωποι αλλάζουν τις καθημερινές τους συνήθειες.

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία ανάλυσης marketing AppsFlyers, το 65% των εφαρμογών παρουσίασε αύξηση των εσόδων τους τον τελευταίο μήνα. Ένας λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι άνθρωποι μένουν στο σπίτι λόγω lockdown, κι αυτό τους ωθεί να χρησιμοποιούν τα smartphone τους πολύ περισσότερο από ότι θα συνέβαινε σε άλλη περίπτωση. Μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιεί πλατφόρμες των social media η κατεβάζει μια ευρύτερη γκάμα εφαρμογών.

Οι live streaming εφαρμογές, οι εφαρμογές υγείας και fitness καθώς και οι εφαρμογές αγορών έχουν δει αύξηση των εσόδων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι είναι στο σπίτι χωρίς να ασχολούνται με κάτι σημαντικό και δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν ή να κάνουν αγορές. Συνεπώς, κατεβάζουν εφαρμογές, αφιερώνοντας χρόνο σε αυτές.

(Πηγή: www.digitalinformationworld.com)