Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι developers των εφαρμογών android από όλο τον κόσμο έχουν κερδίσει πάνω από $ 80 δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα, μέσω του Google Play Store. Αν και φαίνεται να είναι ένα εντυπωσιακό ποσό, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές τους της Apple, μπορεί να μην είναι μεγάλο.
Ο αντιπρόεδρος της Google, Hiroshi Lockheimer, κοινοποίησε την εξέλιξη αυτή στο προφίλ του στο Twitter. Οι developers είχαν ένα τεράστιο όφελος από το Play Store, μοιράζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ωστόσο, όταν το ποσό των 80 δισεκατομυρίων συγκρίνεται με την Apple, συνειδητοποιούμε ότι η Google έχει ακόμα πολύ δρόμο.
«Το Android συνεχίζει να ευδοκιμεί, είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι developers από όλο το κόσμο έχουν κερδίσει πάνω από 80 δισεκατομμύρια δολάρια από το Google Play, δείχνοντας τη δημοτικότητα της πλατφόρμας μας. Υπάρχουν πλέον πάνω από 2 δισεκατομμύρια ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του Google Play», δήλωσε με περηφάνεια ο CEO της Google, ο Sundar Pichai.
Το 2018, οι ιδρυτές του iOS κέρδισαν 100 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε η Apply στο κεντρικό συνέδριο του WWDC του ίδιου έτους. Πέρυσι, η Apple κατέγραψε πάλι τις πληρωμές και υπήρξε περίπου 80% διαφορά στα κέρδη των developers από το Google Play Store και το App Store.

(Πηγή: www.digitalinformationworld.com)