Τα κινητά τηλέφωνα έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, τον τρόπο που κάνουμε αγορές και τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουμε πληροφορίες. Όλα όσα κάνουμε σχεδόν, είναι τώρα συνδεδεμένα σε όλα τα smartphones.
Για παράδειγμα, μπορούμε να ελέγξουμε από το κινητό μας για το πιο κοντινό κατάστημα σούπερ μάρκετ ή να δούμε εάν το κατάστημα διαθέτει ό, τι χρειάζόμαστε σε απόθεμα. Στο δρόμο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια εφαρμογή GPS μέσω του τηλεφώνου μας στο αυτοκίνητο ή να ακούσουμε μουσική που μεταδίδεται από τη συσκευή μας.
Μπορεί να μην είναι αμέσως προφανές πόση επίδραση έχει το κινητό στις καθημερινές μας συνήθειες, αλλά βάσει αυτού του παραδείγματος μόνο, είναι εύκολο να δούμε πόσο διαδεδομένες έχουν γίνει τέτοιες συσκευές.
Και για τους marketers, αυτή η αλλαγή είναι πολύ σημαντική να αναφερθεί. Τονίζοντας αυτό, η ομάδα από την App Annie έχει συγκεντρώσει κάποια βασικά στατιστικά στοιχεία για τη χρήση των κινητών. Το παρακάτω infographic αναφέρεται στη χρήση των ψηφιακών εφαρμογών και στα συνολικά έξοδά τους.

(Πηγή: www.socialmediatoday.com)